Novetats al voltant de l’escultura desapareguda del V Marqués de Dénia

Fa un temps, Àngel Campos Perales, investigador de l’Universitat de València es posava en contacte amb nosaltres per preguntar-nos al voltant d’un dibuix d’Alexandre Laborde que hui encara es pot veure en les nostres xarxes socials i que vos reproduïm ací::

Voyage pittoresque et historique de l’Espagne, c. 1800. Bibliothèque de l’Institut National d’Histoire de l’Art, collections Jacques Doucet

El dibuix era lleugerament diferent al conegut  que representa la plataforma superior del Castell de Dénia i on apareix l’escultura del V Marqués de Dénia i I Duc de Lerma.

Voyage pittoresque et historique de l’Espagne, c. 1800. Bibliothèque de l’Institut National d’Histoire de l’Art, collections Jacques Doucet

El dibuix alternatiu apareix en una sèrie de descart o versions alternatives del “Voyage pittoresque et històrique de l’Espagne”

A banda n’apareixien d’altres com una imatge alternativa de la Cova Tallada o un representant el Portal de La Vila.

Aquest dibuix li ha proporcionat a l’autor de l’article que vos enllacem informació addicional en relació a la seua investigació. Una investigació que aporta llum sobre l’escultura  del Duc que dominava l’explanada front al Palau, i que  malauradament va desaparèixer. Un encàrrec artístic exclusiu reservat al monarca que va ser vist a la Península abans inclús que l’estatua eqüestre de Felip III, hui a la Plaça Major de Madrid.

L’article, publicat a la revista cabdal d’Història de l’Art a Espanya, aporta nova documentació sobre l’encàrrec, l’escultor que la va realitzar i promet novetats en un futur pròxim. Novetats que aguaitarem amb expectació.

Per accedir a l’article feu click al seüent link: