Jornades Internacionals d’Arqueologia. Al-Andalus, Califat i taifes.

Just ara fa 1000 anys s’establia la primera taifa de la Península Ibèrica al territori de Daniya, Dénia. Una taifa que s’expandí, gràcies al rei taifa Muyahid, per la Mediterrània conquerint les Illes Balears, fins que fou conquerida per la Taifa de Saragossa l’any 1076.

Per tal de commemorar aquest fet tan important, l’Ajuntament de Dénia, el MARQ, la Universitat d’Alacant i la Diputació d’Alacant han unit forces per celebrar unes Jornades que reforcen i actualitzen els estudis sobre aquesta temàtica tan interessant per la ciutat de Dénia i per al mon de l’arqueologia medieval.

Els estudis seran molt amplis i des de punts geogràfics molt diversos, intentant abraçar totes les esferes de la vida de Daniya: societat, cultura, política, economia, etc.

Destacar algun ponent sobre la resta resulta vertaderament una odissea perquè en aquestes jornades estarà representat els millors investigadors del mon medieval andalusí d’Espanya i inclús també de França.

Seran tres dies molt intensos amb un gran nivell cultural i rigor científic per a goig del amants de l’arqueologia, en general, i del mon medieval andalusí, en particular. El dia 23 es desenvoluparan a Alacant, al MARQ. El dia 24 a Dénia, a la Casa de la Cultura. I per acabar, el dia 25 a Alacant, al MARQ.

Rafael Azuar, Juan Zozaya o Guillem Rosselló, ja han vingut per Dénia i han fet alguna xerrada o conferència sobre Daniya més d’una vegada.

Però altres com  algun Antonio Vallejo, Mª Antonia Martinez, Sophie Gilotte, Catherine Richarté, Josefa Pascual, Pau Armengol, Susana Gomez, Jaume Coll, Sónia Gutierrez, Carolina Domenech, Patrice Cressier, Antonio Malpica o Manuel Retuerce, passaran pel congrés i per la nostra ciutat i ens deixaran les seues interessants reflexions sobre aquesta temàtica.

Serà una oportunitat i irrepetible!

 

Ací vos deixem el programa: